ΑΜΕΑ

ΑΜΕΑ

ΈΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.

ΓΕΝΙΚΑ:
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΕΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΙΚΑΝΟΙ, ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.

ΕΙΔΙΚΑ:

ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

1. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:
Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΕΚΔΙΔΟΥΝ “ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ”, ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΙΚΑΝΟΣ Η ΜΗ ΙΚΑΝΟΣ.

2. ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, Η ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΑΚΡΟΥ-ΑΚΡΩΝ Η ΜΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ-ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΔΙΕ), Η ΑΠΟ ΤΟΝ ‘ΗΝΙΟΧΟΣ’ . 2.1. ΟΙ ΔΙΕ, ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 5 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ, ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΥ, ΝΕΥΡΟΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ), ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
ΟΙ ΔΙΕ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ “ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ”, ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΑΣΚΕΥΩΝ-ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2000/56/ΕΚ 14.09.2000, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΙΚΑΝΟΣ Η ΜΗ ΙΚΑΝΟΣ.

2.2. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΑΚΡΟΥ – ΑΚΡΩΝ, Η ΜΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ – ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΔΙΕ, ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ‘ΗΝΙΟΧΟΣ’ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕ “ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ”.

3. ΈΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ:
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ “ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ”, ΤΩΝ ΔΙΕ Η ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ‘ΗΝΙΟΧΟΣ’ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Η ΜΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ.

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

1. ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
2. ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ‘ΗΝΙΟΧΟΣ’ ΕΙΝΑΙ 2102386287