Κατηγορίες Δικύκλων – Προϋποθέσεις – Τι μπορώ να οδηγήσω

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Η/Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ /ΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:
1. ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ Η ΤΗΣ/ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ/ΜΑΘΗΤΗ, ΕΠΙ ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.
2. ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ.
3. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΚΡΑΤΟΥΣ-ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ, ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ) Η ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ
• ΤΟ 16Ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΑΜ
• ΤΟ 18Ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α1
• ΤΟ 20O ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α2
• ΤΟ 24Ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η/Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ/ΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α2 ΕΠΙ ΔΙΕΤΙΑ, Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 24 ΣΤΑ 22 ΕΤΗ
5. ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 1 ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ III ΤΟΥ Π.Δ.51/2012 (Α΄101) ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ.
6. ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

 

*ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΜ 50 cc
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ

-ΔΙΚΥΚΛΑ Ή ΤΡΙΚΥΚΛΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 45 km/H ΄Η ΜΕ ΙΣΧΥ 45kw ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.
-ΕΛΑΦΡΟ ΤΕΤΡΑΚΥΚΛΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 45 km/h ΜΑΖΑ ΚΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΩΣ 350 kg ΚΑΙ ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΥ ΕΩΣ 50 cm Ή ΜΕ ΙΣΧΥ 4 KW ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΙΝΙΤΗΡΑ. -ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 50 cm3.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1 ΑΥΤΟΜΑΤΟ / ΜΕ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ 125 cc
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ

-ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ 125 cm3, ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 11 KW(14,96hp) ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΙΣΧΥΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 0,1kw/kg, ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΤΡΙΚΥΚΛΑ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΙΣΧΥΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 15 kw.

     
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α2 400 cc
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ

-ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 35 kw(47,6 hp) ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΟΓΟ ΙΣΧΥΟΣ ΠΡΟΣ ΒΑΡΟΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 0,2kw/kg

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ

-ΜΟΤΟΣΥΣΚΛΕΤΕΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΙΣΧΥΟΣ Ή ΣΧΕΣΗΣ ΙΣΧΥΟΣ / ΒΑΡΟΥΣ Ή ΚΥΒΙΣΜΟΥ.
-ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΤΡΙΚΥΚΛΑ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 15 KW (20.12hp)